Центр Іноземних Мов
Завжди №1 у навчанні та перекладах

Як краще вивчати англійську мову: в групі чи індивідуально?

Ми можемо годинами перераховувати переваги і недоліки кожного з шляхів навчання, приводити доводи і аргументи, дані статистики і власного досвіду. Однак, на це питання дати відповідь, який варіант оптимально підійде саме вам, зможете тільки ви самі. Тільки вам відомі ваші риси характеру, особливості та схильності, зручний графік відвідування та стан бюджету.

Ми ж спробуємо тільки перерахувати деталі, на які варто звернути увагу, роблячи вибір. 

  1. Мовний бар'єр можна зруйнувати, тільки спілкуючись з великою кількістю людей.
  2. Якщо вам необхідний спеціальний підхід (математичний, музичний та інші), то індивідуальний курс навчання буде включати ті теми, які вам потрібні, і розглядати детально проблеми ізавдання, які вам необхідно розібрати.
  3. Під час занять у групі, часто народжується здорова конкуренція (особливо у підлітків). Зовсім не хочеться відчувати себе гірше за інших, і ви підсвідомо активізуєтесь.
  4. Час занять в групі тече швидше, є кілька хвилин відпочинку, поки викладач концентрує увагу на інших учасників групи.
  5. Група - це хороша можливість поспілкуватися, зустріти цікавих людей, завести друзів. 6. Індивідуальні заняття обходяться дорожче, ніж заняття в групі.

Деякі люди соромляться, їм не просто спілкуватися з великою кількістю незнайомих людей і групові заняття приносять певний дискомфорт. Але саме так, займаючись в групі, вони отримують можливість наздогнати одразу двох зайців:

  • і англійський вивчити,
  • і подолати скутість в спілкуванні.

Адже, мову ми вивчаємо саме для того, щоб спілкуватися нею. 

Комментарі (0)